Beachclub Amigos bij Kijkduin gaat in vlammen op; geen gewonden

© Regio 15
DEN HAAG - Beachclub Amigos aan de Strandslag bij Kijkduin is donderdagavond in vlammen opgegaan. De hulpdiensten kregen aan het begin van de avond een melding dat brand was uitgebroken in het strandpaviljoen. Ondanks dat de brandweer meer veel mensen en materiaal uitrukte, lukte het niet om de zaak te redden. Wel werd voorkomen dat het vuur zich verspreidde. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand was omstreeks 21.15 uur onder controle.
De melding van een brand bij de strandtent kwam rond half acht in de avond binnen bij de hulpdiensten. Verschillende eenheden werden opgeroepen om de brand te bestrijden en om te zorgen voor aanvoer van voldoende water. Zowel via de weg als via het strand kwamen ook brandweerwagens uit Monster, Wateringen en Wassenaar naar de Strandslag.
Dat mocht echter niet baten. Volgens de brandweer moet de beachclub 'helaas als verloren worden beschouwd'. Een woordvoerder zegt dat dat de vlammen al uit het dak van zaak kwamen toen de brandweer arriveerde. Wel is het gelukt om te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde naar het duingebied en spullen die naast de zaak lagen opgeslagen.

Fors afgenomen

Omstreeks een uur of negen was de brand 'fors afgenomen'. Een grijper was toen onderweg om de resten van de beachclub uit elkaar te trekken zodat de brandhaarden goed kunnen worden bestreden. Daarbij, zegt de brandweer, kan nog wel veel rook vrijkomen.
Volgens de woordvoerder is het nog veel te vroeg om iets te zeggen over een mogelijke oorzaak. Op de webcam van Strandweer.nu was te zien dat de vlammen metershoog waren. De rookwolken waren dan in een groot deel van de stad te zien.
© Michel Rogier

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!