Fietsenstalling Kijkduinsestraat dicht: nieuwe ondergrondse stalling opent in mei

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Op Kijkduin zijn de fietsparkeerplaatsen bij de Kijkduinsestraat sinds begin oktober dicht. Fietsers kunnen hun fiets gratis parkeren op het parkeerterrein van de Zandvoortselaan.
Ondertussen wordt er hard gebouwd aan een nieuwe grote ondergrondse fietsenstalling met plek voor 400 fietsen. De ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) komt aan de kop van de Kijkduinsestraat en onder het Deltaplein. De stalling gaat in mei 2024 open.
De badplaats wordt grondig verbouwd en krijgt een complete make-over. 'Het blijft een fijne, rustige familiebadplaats met haar unieke kustlijn. We behouden de identiteit van Kijkduin, maar maken het ook klaar voor de toekomst', zei de wethouder bij de presentatie van de plannen.
Afbeelding: gemeente Den Haag
Afbeelding: gemeente Den Haag
Op het nieuwe Kijkduin krijgen bewoners en bezoekers alle ruimte om over de vernieuwde boulevard langs het strand te kunnen wandelen. 'De focus ligt op groen en verbinding met de duinen. Ook de historische speelboot en vuurtoren komen terug op hun oude plek.'

Werkzaamheden komende maanden

Dit najaar begint de herinrichting van een deel van de Hoek van Hollandlaan en de rijbaan van het Deltaplein voor de Sterflats. Dan begint ook aan het werk aan de Kijkduinsestraat tussen de Zandvoortselaan en het Deltaplein.
Volgens de gemeente geven deze werkzaamheden wat overlast. Het werk gebeurt in delen. Er zijn plaatselijke omleidingen voor het verkeer, er komen tijdelijke laad- en losplekken voor het winkelcentrum en tijdelijke plekken voor (huis)vuil. De werkzaamheden duren tot ongeveer mei 2024.
Alle informatie over de verbouwing van Kijkduin vind je op deze site van de gemeente.
Bouw Kijkduin
Bouw Kijkduin © gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!