Verdriet en ongeloof bij eigenaar afgebrande beachclub: 'Ik heb de hele nacht gehuild'

De beachclub brandde volledig af
De beachclub brandde volledig af © Omroep West
DEN HAAG - 'Er is bijna niets meer over, of laat 'bijna' maar weg', zegt Jeroen Reijns, mede-eigenaar van Beachclub Amigos, de ochtend na de verwoestende brand in zijn strandtent. Zijn horecazaak ging donderdagavond in vlammen op. Niemand raakte gewond, maar de beachclub was niet meer te redden.
De brand ontstond donderdag rond 19.20 uur in de strandtent tussen Kijkduin en Scheveningen. Door de locatie van de beachclub was het moeilijk om het bluswater bij de brand te krijgen. De brandweer moest daardoor al snel concluderen dat de strandtent niet meer te redden was. De inzet van de brandweer was er vervolgens op gericht om ervoor te zorgen dat het vuur zich niet kon uitbreiden naar de omgeving.
De ochtend na de brand zijn er alleen nog wat zwartgeblakerde geraamtes, tafels en tuinstoelen te zien op de plek waar de beachclub stond. Tussen de verbrande spullen loopt eigenaar Reijns verslagen en met zijn handen in zijn zakken rond. 'De strandtent was al dicht voor klanten. Maar donderdag waren het personeel en ik wel aanwezig om de tent op te ruimen voor het afbouwen, dat komend weekend op de planning stond', begint hij.

'Hele nacht gehuild'

'Rond 16.30 uur hebben we de zaak afgesloten en zijn we naar huis gegaan', gaat de eigenaar verder. 'Maar om 19.30 uur werd ik opgebeld door oud-collega's en buren dat mijn zaak in de brand stond', zegt Reijns waarna hij slikt.
'Toen ben ik zo snel mogelijk hier naartoe gekomen. Daar zag ik heel veel brandweerwagens. Maar de tent was niet te redden', vertelt hij geëmotioneerd. 'Ik heb de hele nacht gehuild en mijn emoties schieten nu alle kanten op', voegt de gedupeerde eigenaar toe.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!