Vadercentrum wint prijs, aftrap centrumlinkse coalitie en meer in podcast 'Den Haag FM Deze Week'

© Den Haag FM
DEN HAAG - In de bibliotheek in Transvaal werd deze week de nieuwe centrumlinkse coalitie gepresenteerd. Daarmee is de vierde coalitie in vijf jaar tijd een feit. Ook werd het werk van Vadercentrum ADAM in Laak beloont met een 'Appeltje van Oranje', gaan we meer het dak op, werd dierendag gevierd en zien we nogmaals de fietsen de gracht in gaan. Presentator Rob Kemperman bespreekt de nieuwsweek samen met verslaggevers Maxime Kok en Judith Tielemans. In een halfuur tijd ben je weer helemaal bij.
D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK tekenden maandag in de bibliotheek aan het Hobbemaplein het akkoord met de titel 'Haags Akkoord'. 'Je merkte wel dat ze er zin in hadden', vertelt Kok. 'De verhoudingen lijken wel goed te zitten.'
Het nieuwe coalitieakkoord is 'diepgroen' genoemd door PvdD. 'Je zal een iets groenere stad zien: ze willen een bredere milieuzone rond het strand en ze willen meer bomen in de stad.' Ook DENK heeft een stempel weten te drukken op de plannen. 'Er komt meer geld voor het aanpakken van discriminatie en racisme, ook in het uitgaansleven. En de wethouder van die partij, Nur Icar, gaat over MKB en economie.'
In Laak zit een winnaar; Vadercentrum ADAM kreeg een 'Appeltje van Oranje'. De jury roemde het 'indrukwekkende totaalpakket van activiteiten' van het Vadercentrum. 'En hoewel de naam iets anders doet vermoeden, is deze organisatie er écht voor iedereen', sprak de jury.
'Het is echt een ontmoetingsplek', weet Tielemans. 'Je kunt er van alles doen: van een cursus Spaans bijvoorbeeld tot EHBO, of een kopje koffie drinken. Wat ik echt bijzonder vind, is dat alle lagen van de samenleving er samen komen.
Daarnaast hebben we in deze editie van de podcast aandacht voor het festival 'Uit je dak'. Daarmee wil de gemeente dat we de daken in de stad beter gaan gebruiken. Op dierendag werd op Kijkduin een recordpoging gedaan door zoveel mogelijk honden op één foto te vangen en het fietsen op de Prinsessegracht is nog een keer te zien.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Google Podcasts.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!