Grote controle Segbroek: drugs, wapens en 750 euro huur voor kamer van 11 vierkante meter

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Vijf arrestaties, wapens en drugs in auto's en veel te hoge huren. Tijdens een handhavingsactie in Segbroek zijn afgelopen week meerdere overtredingen gevonden.
De focus van de actie lag op illegale onderverhuur en overlast door drank- en drugsgebruik in het Valkenboskwartier en Regentessekwartier. Er waren meerdere controles, zoals verkeer, het openbaar vervoer, in de horeca en woningen werden doorzocht.
De gemeente krijgt vanuit Segbroek geregeld meldingen over het illegaal verhuren van woningen. Daarom deed ook de Haagse Pandbrigade een controle. In totaal zijn er 25 huizen bezocht, waarbij ze twintig keer binnen zijn wezen kijken. In drie woningen werd achterstallig onderhoud aangetroffen, drie keer werd energiefraude ontdekt en acht huizen hadden geen rookmelders.

Huur van 2510 euro

Bij zeven huizen was de huurprijs veel te hoog. Bij één woning was de huur 2510 euro per maand. Ook werd er een kamertje van 11 vierkante meter verhuurd voor 750 euro.
Drie woningen hadden geen huisvestingsvergunning en drie andere panden bleken gesplitst te zijn. In twee woningen werd illegaal gebouwd en een ander pand was in strijd met het bestemmingsplan.

Vijf arrestaties

Bij de verkeerscontrole werden auto's, busjes, scooters en motoren gecontroleerd. Vijf mensen werden aangehouden, een van hen moest nog 29 dagen de gevangenis in. De anderen werden opgepakt voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Eén arrestant werd door de politie Zoetermeer gezocht.
Ook werd er van alles gevonden tijdens de controle, zoals 120 gram MDMA, een grote zak wiet, andere softdrugs en twee wapens (waaronder een mes).

259.553 euro achterstallige belasting

Ook de belastingdienst deed een controle en die ontdekte een totale openstaande schuld van 259.553 euro. Zo'n 44.000 euro kon meteen worden betaald. Op meerdere auto's werd beslag gelegd, er zijn er drie meteen afgevoerd.
Ook de gemeentelijke belastingdienst was erbij, die controleerde 14.995 voertuigen. Op veertien voertuigen werd beslag gelegd voor 31.184 euro. Acht auto's kregen een wielklem.
© gemeente Den Haag

Tramcontrole

Reizigers in de tram werden ook gecheckt. 87 mensen hadden geen geldig vervoersbewijs, zij kregen een boete van 56 euro. Vier reizigers konden geen identiteitsbewijs laten zien en één persoon kreeg een boete voor het overtreden van de huisregels.
© gemeente Den Haag
Ook de ondernemers moest eraan geloven. Diverse horecazaken, supermarkten en autogarages kregen bezoek van de politie, douane, netbeheerder Stedin en het handhavingsteam van Segbroek. Bij twee zaken was geen leidinggevende aanwezig, drie keer werden de milieueisen overtreden en vier keer bleken tweedehandsgoederen niet zijn aangemeld. In een slijterij was de inrichting niet op orde, die moet volgens de Alcoholwet aan bepaalde eisen voldoen zoals de hoogte van wanden.

Parkeerboetes

Op straat werden ook controles gehouden, daarbij werden er zeventien bekeuringen uitgedeeld voor onder andere alcohol (drie), gebruik van softdrugs (twee), foutparkeren (tien) en voor een loslopende hond (twee).
Het scanteam reed rond om te checken of er parkeergeld was betaald. Van de 1816 scans krijgen 185 automobilisten een bekeuring op de mat. Twaalf automobilisten kregen een waarschuwing en negen keer werd er een boete uitgedeeld voor foutparkeren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!