Meerdere autobranden vlak achter elkaar in Transvaal, Schilderswijk en Oostbroek

© Regio15
DEN HAAG - In Den Haag zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker zes auto's in vlammen opgegaan in verschillende straten in een straal van één kilometer. De politie zoekt getuigen of mensen die camerabeelden hebben van eventuele verdachten.
Allereerst was het raak in de Engelenburgstraat, waar een bestelbus rond 23.15 uur in brand vloog. Daarna moest de brandweer naar de Zusterstraat. Even voor 23.30 uur vlogen daar een auto en een bestelbus in brand. Een paar minuten later ging er een auto even verderop op de 's-Gravenzandelaan in vlammen op.
Op de Hulshorststraat zouden vervolgens om 23.45 uur maar liefst vier auto's uitgebrand zijn. Een woordvoerder van de politie bevestigt dinsdagochtend dat er meerdere auto's in brand zijn gevlogen, maar kan verder nog geen informatie geven.

Getuigen en camerabeelden

De branden vonden kort na elkaar plaats in een straal van een kilometer. De politie kan nog niet zeggen of er een verband is.
Een zwartgeblakerde parkeerplaats na de autobrand in de Zusterstraat
Een zwartgeblakerde parkeerplaats na de autobrand in de Zusterstraat © Omroep West
Op de Jaap Edenweg vloog rond 2.00 uur nog een stapel afval in brand. Het is niet duidelijk of dat ook met de autobranden te maken heeft.
Op social media roept de wijkagent getuigen op zich te melden. Ook worden mensen die camerabeelden hebben waarop verdachte omstandigheden te zien zijn, gevraagd die te delen met de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!