18 jaar cel en tbs voor doden rugbyster Renée (23)

Privéfoto
Privéfoto
DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag de 43-jarige Ferry T. veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken en doden van de 23-jarige rugbyster Renée Barendregt. Nadat T. de vrouw had doodgestoken stak hij haar lichaam in brand. Het hof noemt dit mensonterend: 'De doodsangst die ze heeft moeten doorstaan is gruwelijk.'
Het lichaam van Barendregt, speelster van de Haagsche Rugby Club, werd op 23 mei 2021 brandend gevonden in Scheveningen. In de Doorniksestraat is ze van haar fiets getrokken en in de bosjes misbruikt en doodgestoken.
Volgens het hof heeft T. het slachtoffer gestoken om haar te verzwakken en te dwingen tot het ondergaan van ontuchtige handelingen. Ze is overleden aan de gevolgen van de steekwonden die opzettelijk zijn toegebracht, stelt het hof. T. heeft volgens het hof planmatig en doelgericht gehandeld.

DNA

Op het gevonden mes op de plek van het misdrijf is T.'s DNA aangetroffen. Ook zijn er camerabeelden waarop slachtoffer Barendregt en T. te zien zijn.
Na de aanranding en het steken is T. naar huis gereden om benzine te halen, waarmee hij het lichaam van het slachtoffer heeft overgoten. Hij heeft het lichaam van de vrouw in brand gestoken om sporen te verhullen.
De rechtbank veroordeelde T. vorig jaar eveneens tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dezelfde straf had het Openbaar Ministerie in hoger beroep geëist. T. was niet bij de uitspraak aanwezig.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!