Religieuze vertegenwoordigers bidden samen bij Vredespaleis: 'Naast elkaar staan'

Het Vredespaleis
Het Vredespaleis © The Hague & Partners
DEN HAAG - In Den Haag wordt woensdag een avondgebed gehouden voor vrede vanwege het opgelaaide geweld in Israël en de Gazastrook. Vertegenwoordigers van verschillende religies en levensbeschouwingen zullen bij de vredesvlam voor het Vredespaleis op het Carnegieplein samen bidden.
'We willen de hoop op vrede niet opgeven, ook wanneer deze onmogelijk lijkt door het excessieve geweld van de laatste dagen', zegt pastoor Ad van der Helm. Hij is samen met rabbijn Awraham Soetendorp de initiatiefnemer van het avondgebed.
'We doen een oproep aan alle mensen van goede wil om met elkaar verbonden te blijven en de krachten te bundelen om deze hoop op vrede vast te houden. Het gebed is uitdrukkelijk niet bedoeld als statement voor of tegen partijen. In deze donkere tijd willen we samen zijn om naast elkaar te staan.'

Burgemeester aanwezig

Het avondgebed begint om 19.00 uur. Onder meer het interreligieuze platform In Vrijheid Verbonden, het Overleg Joden, Christenen en Moslims, de Raad van Kerken in Nederland, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Stichting Prinsjesdagviering zijn aanwezig.
De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, woont de gebedsbijeenkomst ook bij. Na afloop zal hij bij het begin van de gemeenteraadsvergadering kort iets zeggen over de situatie in het Midden-Oosten. Er is geen moment stilte.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!