Uittips: Coming Out Week, Circus Hollandia en Festival de Betovering voor de kleintjes

Festival de Betovering in 2022
Festival de Betovering in 2022 © Robin Butter
DEN HAAG - De herfstvakantie breekt vrijdag aan en dat betekent natuurlijk veel tijd om leuke dingen te doen. Kinderen hoeven zich niet te vervelen als de scholen dicht zijn, want speciaal voor hen trapt Festival de Betovering af. Ook wordt Coming Out Week dit weekend volop gevierd en strijkt het circus weer in de stad neer. Wij hebben de leukste uittips voor je op een rijtje gezet.

Festival de Betovering

Vrijdag is de aftrap van Festival de Betovering, een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater.
Zaterdag en zondag spelen er verschillende films in het Filmhuis Den Haag. Van de Gebroeders Schimm tot natuurfilm Onder het Maaiveld over bodemdiertjes. En voor wie wel van spanning houdt is er de adembenemende circustheatervoorstelling Sol Bémol van het acrobatisch duo D'irque & Fien, waar de piano's je letterlijk om de oren vliegen.
Sol Bémol
Sol Bémol © Christof Ceulemans
Tijdens De Betovering is iedereen welkom, dus ook kinderen waarbij bewegen, stilzetten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Voor dove en slechthorende kinderen zijn er voorstellingen waarbij het gesproken woord niet zo belangrijk is. Er zijn relax performances en prikkelarme zones op verschillende plekken.
Bekijk in het blokkenschema de dagen en tijden van alle verschillende voorstellingen.

Coming Out Week

Het is Coming Out Week, een week waarin stilgestaan wordt bij de LGBTQ-community en in het speciaal bij het, voor sommigen heel moeilijke, proces van 'uit de kast komen.'
In Den Haag wordt van alles georganiseerd om de Coming Out week te vieren. Zo is er op vrijdag een Coming-In-Cocktail Night bij COC Haaglanden. Uit de kast komen is één ding, maar wat komt er eigenlijk op je af als je eenmaal uit die kast bent? Je plek vinden binnen de queergemeenschap wordt de 'coming in' genoemd. Tijdens deze feestelijke avond kun je de queer community beter leren kennen en dansen in een relaxte sfeer.
Zondag om 14.00 uur is er de doldwaze Drag Queen Bingo met Haagse drag queen DeeDee Dollhouse. En 's avonds wordt de Coming Out week afgesloten met een roze viering in de Maranathakerk. Het thema is 'Vier de Liefde, Vier Jezelf' en of je nou gelovig, zoekende of atheïst bent, iedereen die behoefte heeft aan bezinning is welkom.

Happy Halloween

Halloween komt er weer aan en dat wordt alvast op griezelige wijze gevierd in pretpark Drievliet. Vanaf zaterdag wordt er Happy Halloween gevierd in het park met vrolijke heksen en spoken. Er is een Halloweenmarkt met spannende artikelen en waar kinderen kunnen leren hoe je van een pompoen een lantaarn kunt maken. Wie graag anderen wil laten schrikken, kan zich gratis tot een monster of griezel laten omtoveren.
Een bezoek brengen aan het Spookmuseum van Drievliet is ook een hele belevenis. Het wordt bewoond door skeletten, trollen en andere engerds. Voor de wat oudere bezoekers die echt willen griezelen, komen aan het eind van de dag de spoken tot leven.

Circus Hollandia

Circusliefhebbers opgelet! Vorige maand stond de tent van Circus Renz nog op het terrein van het Zuiderpark en vrijdag is het de beurt aan het grote Circus Hollandia. Tot en met volgende week zondag is er elke dag een middag- en avondshow te bezoeken.
Van spectaculaire acts tot jong talent en artiesten van internationale allure. Dit circus is een samenspel van show, spektakel, humor, licht en muziek. Rode draad in de voorstelling is circusmascotte, publiekslieveling en grote kindervriend, olifant Bubbels. (Wees gerust, dit is geen echte olifant.)
© denhaag.com

Gratis concert Waalse Kerk

Begin je weekend goed met een gratis lunchconcert in de prachtige Waalse Kerk.
Michele Guerriri neemt je vrijdagmiddag om 12:30 tijdens zijn pianoconcert mee op reis langs verschillende tijden en muzikale stijlen van componisten uit alle windstreken van de wereld. Van Schönberg tot Karen Tanaka. Guerriri studeert aan het Koninklijk Conservatorium en heeft al veel nationale en internationale prijzen op zijn naam staan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!