18-jarige aangehouden voor poging doodslag met machete bij Hollands Spoor

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Een 18-jarige man uit Rijswijk is aangehouden voor poging doodslag, afgelopen zomer op station Hollands Spoor. Eerder werd al een verdachte uit Voorburg aangehouden. Op beelden van het incident is te zien dat de verdachten het slachtoffer bedreigd hebben met een grote machete.
Het incident vond plaats op 24 juli rond 21.30 uur, bij het perron van tramhalte 9. Het slachtoffer stapt uit de tram als zijn belagers in zijn richting komen lopen.
Uit hun broekspijp trekken de verdachten een grote machete en zwaaien hiermee in de richting van het slachtoffer. Hij weet de messen te ontwijken en rent weg. De machetes zijn later gevonden in een prullenbak bij het station.

Doodslag in vereniging

De tweede verdachte werd woensdag 11 oktober aangehouden. Dit gebeurde na het tonen van beelden in Team West, het opsporingsprogramma van mediapartner Omroep West. Ze worden verdacht van 'doodslag in vereniging', dat betekent dat het OM denkt dat de verdachten als groep handelden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!