Plotseling oog in oog met overvaller: 'Hij zei dat hij een wapen bij zich had en eiste geld'

De bakker zit gevestigd in de Haagse wijk Laak
De bakker zit gevestigd in de Haagse wijk Laak © Omroep West
DEN HAAG - 'Een van mijn medewerkers stond plotseling oog in oog met een overvaller. Hij zei dat hij een wapen bij zich had en eiste geld', vertelt Adam Sarbinowski, die eigenaar is van de Oost-Europese bakker aan de Van Musschenbroekstraat. Donderdagochtend is zijn winkel net een paar uur open als er een man binnenkomt die het personeel bedreigt en er daarna vandoor gaat met geld uit de kassa.
Sarbinowski is tijdens de overval zelf niet aanwezig in zijn bakkerij, maar werkt op zijn kantoor ergens anders in de stad. 'Toen ik aankwam bij de zaak was de politie al druk bezig met hun onderzoek. We zijn allemaal erg geschrokken en de dame die is overvallen durft vandaag niet meer te werken', vertelt hij aan de telefoon.
De ondernemer kiest er daarom voor om de rest van de dag dicht te blijven. 'Het is een moeilijke situatie. De overval heeft een enorme impact op mijn personeel en ik hoop dat de politie de dader snel kan arresteren.'

Eerder zelf ook overvallen

Voor de Poolse ondernemer is het niet de eerste keer dat zijn bedrijf te maken krijgt met een overval Op 25 maart 2014 krijgen een medewerkster en hijzelf de schrik van hun leven als er plotseling een overvaller in de winkel staat. Omdat ze aan de grond genageld staan, doen ze allebei niks en daarom vertrekt de overvaller uiteindelijk maar weer.
De dader die donderdagochtend de bakkerij heeft overvallen, is nog voortvluchtig. Volgens het signalement van de politie gaat het om een lange man van ongeveer 1,90 meter. Hij heeft een slank postuur, en draagt een grijze jas en pet. Hij wordt rond de veertig jaar geschat, heeft een licht getinte huidskleur en een onderschoren baardje. Het is nog niet duidelijk of de man gewapend is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!