Haagse campus Universiteit Leiden ook dit weekeinde dicht vanwege veiligheidsrisico

Een politiebus staat voor de ingang van het universiteitsgebouw
Een politiebus staat voor de ingang van het universiteitsgebouw © Omroep West
DEN HAAG - Het gebouw van Universiteit Leiden aan de Wijnhaven is ook dit weekeinde dicht vanwege een 'verhoogd veiligheidsrisico'. Dat meldt de de universiteit. Wat het veiligheidsrisico precies inhoudt, is niet duidelijk.
Vrijdagmorgen maakte de universiteit al bekend we bekend dat het gebouw aan de Wijnhaven de deuren niet zou openen vanwege een 'verhoogd veiligheidsrisico'. Later werd ook duidelijk dat het gebouw het hele weekeinde niet toegankelijk is.
De overige gebouwen van de universiteit in Den Haag en Leiden zijn dit weekend tijdens de gewone openingstijden wel toegankelijk. Medewerkers en studenten moeten daar op verzoek hun LU Card laten zien.
Update: maandag ging de universiteit weer open.

Veiligheid

De universiteit laat in een verklaring weten verder geen mededelingen te kunnen doen over de reden van de sluiting. 'Wij kunnen ons voorstellen dat de sluiting vragen oproept bij onze medewerkers en studenten. We kunnen helaas niet ingaan op de reden van de tijdelijke sluiting. Het college acht deze maatregel noodzakelijk om de veiligheid van onze academische gemeenschap te kunnen garanderen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!