Vrederustlaan zes weken gedeeltelijk dicht vanwege werkzaamheden

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
DEN HAAG - De Vrederustlaan is vanaf vandaag zes weken dicht tussen de Melis Stokelaan en de Gaarde. En bij het kruispunt met de Gaarde. Het asfalt is oud en versleten, dus moet het vernieuwd worden. Fase twee (tussen de Gaarde en de Erasmusweg) van de werkzaamheden gebeurt volgend jaar.
In de straat wordt de bestrating van de stoepranden opnieuw aangelegd. Ook de strook tussen het fietspad en de parkeervakken wordt opnieuw gemaakt. De parkeervakken en de rijbaan krijgen een nieuwe laag asfalt. Bij de inritten naar de zijstraten komt ook nieuw asfalt op het fietspad.
Tijdens de werkzaamheden worden de parkeervakken in het gebied afgesloten. Op borden is te zien waar je niet kan parkeren. Staat je auto daar wel geparkeerd, dan sleept de gemeente die weg en krijg je een boete.
Ook worden tijdens de werkzaamheden de ondergrondse afvalcontainers afgesloten, je kan daar dan tijdelijk niet je vuilniszakken kwijt. Op borden is te zien waar dat wel kan. Panden blijven bereikbaar voor de hulpdiensten.

Planning afsluitingen

  • 16 oktober tot en met 24 november (16.00 uur) : gedeelte tussen de Melis Stokelaan en de Gaarde afgesloten
  • 13 november tot en met 24 november (16.00 uur): kruispunt met de Gaarde dicht
  • 5 februari tot en met 15 maart: gedeelte tussen de Gaarde en Erasmusweg dicht
  • 11 maart tot en met 15 maart (16.00 uur): Vrederustlaan helemaal dicht tussen Melis Stokelaan en Erasmusweg

Omleidingen en het ov

Het autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Melis Stokelaan, Beresteinlaan en Erasmusweg. En via de Erasmusweg, Steenhouwersgaarde en Melis Stokelaan.
Buslijn 21 rijdt tijdelijk niet via de Vrederustlaan. Dus bus rijdt een omleiding via de Beresteinlaan en de Melis Stokelaan. Meer informatie hierover vind je op de site van de HTM of in hun reisapp.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!