Energietoeslag, arbeidsmigranten, afval, pollers en meer in podcast 'Den Haag FM Deze Week'

© Pixabay
DEN HAAG - Er is eindelijk duidelijkheid over de energietoeslag, wethouder Arjen Kapteijns gaat aan de slag met de pollers in de Schilderswijk én het afvalprobleem, er is een nieuw plan voor arbeidsmigratie en het was Coming Out Week in Den Haag. Presentator Rob Kemperman neemt samen met Rosalyn van der Dussen en Maxime Kok de week met je door. In een halfuur tijd ben je weer helemaal bij.
Huishoudens in Den Haag met een inkomen tot en met 150 procent van het sociaal minimum kunnen dit jaar rekenen op energietoeslag. Wethouder Mariëlle Vavier maakte deze week bekend 'meer te gaan doen' om mensen in onze stad te helpen.
Ongeveer 50.000 huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum krijgen 800 euro overgemaakt. Met de 500 euro die eind 2022 werd gestort komt het totaal uit op 1.300 euro. Circa 5.000 huishoudens met een inkomen tot en met 150 procent van het sociaal minimum kunnen 400 euro energietoeslag krijgen.
Arjen Kapteijns heeft een volle portefeuille gekregen: hij is wethouder Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen. Dat betekent dat hij gaat onderzoeken of de pollers in de Schilderswijk plaats kunnen maken voor camera's. Bestemmingsverkeer zou dan ook weer door moeten kunnen rijden, maar men wil sluipverkeer door de wijk tegen blijven gaan.
Daarnaast is hij de wethouder die de strijd met afval aan mag gaan. 'Wat vooral belangrijk is, is dat we gaan kijken of we sneller kunnen reageren op overlast. Bijvoorbeeld als de containers vol zijn', zegt hij.
De gemeente kwam deze week met een nieuw plan om de arbeidsmigratie in de stad beter te stroomlijnen. 'We zien dat heel veel arbeidsmigranten in een buitengewoon kwetsbare positie wonen en werken', zegt wethouder Martijn Balster. 'En we moeten erkennen dat het water ons over de schoenen loopt.'
Presentatrice Rosalyn van der Dussen sprak in haar programma Haags Bakkie met Polly en Max. Dat deed ze op Coming Out Day. Het werd gesprek met emotie over hun ervaring van het uitkomen voor hun seksuele voorkeur. Ook vertelden Polly en Max waar ze nog dagelijks tegenaan lopen.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Google Podcasts.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!