Marcel Verreck: 'Laten we de oorlog niet ook hier uitvechten'

Marcel Verreck
Marcel Verreck
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
Afgelopen donderdag was ik voor het eerst op een van de belangrijkste en ook mooist gelegen plekken van Den Haag, het Provinciehuis, aan de Zuid-Hollandlaan. Meestal worden gebouwen naar hun straat of buurt genoemd, maar hier is de laan naar het gebouw genoemd. En terecht, want wij zijn niet enkel Hagenezen, maar ook Zuid-Hollanders en dat is een provincie om trots op te zijn.
Vroeger bevond zich hier de Haagse dierentuin, nu is er een mensentuin met verschillende gebouwen en veel glazen zalen, die, althans afgelopen donderdag, iets van een bijenkorf hadden. Overal bijeenkomsten, zo te zien ook van bezoekers, maar Theo Bollerman en ik hadden het voorrecht te worden ontvangen in de mooiste kamer van het complex. In ieder geval de kamer met het mooiste uitzicht.
Voor Straatwijs, volgende week uit te zenden, mochten wij Jaap Smit, onze Commissaris van de Koning interviewen. Wij vroegen hem aan het eind van het gesprek hoe lang hij nog op deze plek en in deze functie wilde blijven.
Met een glimlachje zei hij: 'Voorlopig'. Nu weten wij waar dit glimlachje vandaan kwam, want de volgende dag maakte hij bekend dat hij er volgend jaar mee stopt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!