Honderden mensen demonstreren bij Israëlische ambassade in Den Haag

De vele demonstranten hebben Palestijnse vlaggen bij zich
De vele demonstranten hebben Palestijnse vlaggen bij zich © Regio 15
DEN HAAG - Een grote groep mensen heeft dinsdagavond gedemonstreerd bij de Israëlische ambassade in Den Haag. De demonstranten hadden Palestijnse vlaggen bij zich en uitten hun steun voor de slachtoffers die zijn gevallen in de Gazastrook.
De groep kwam rond 23.00 uur samen. De politie stond voor de ingang van het gebouw en hield de demonstranten in de gaten. Volgens een verslaggever van Omroep West ging het om een paar honderd demonstranten en heeft de politie bevestigd dat de demonstratie rustig is verlopen. Er werden leuzen geroepen zoals 'Israël moordenaar', 'Free Palestina' en 'Intifada'.
Een deel van de groep ging op de weg staan. Ook Adeel Mahmood, raadslid van DENK in de Haagse raad, was aanwezig. Een van de demonstranten haalde een Israëlische vlag tevoorschijn, die is vervolgens stukgemaakt. Rond 23.30 uur werd opgeroepen om naar huis te gaan, en rond 00.50 uur was bijna iedereen vertrokken. De aanwezigen spraken wel over een nieuw protest op zaterdag.

Onrust

Aan het begin van de nacht moest de politie worden ingezet rond de Hobbemastraat, waar een groep mensen voor onrust zorgde. Een enkeling hield daarbij de Palestijnse vlag omhoog.
Ook werd al vrij snel de Mobiele Eenheid (ME) ingezet en moest de brandweer komen voor een in brand gestoken scooter op de weg.

Luchtaanval op ziekenhuis

De demonstratie heeft te maken met de luchtaanval op een ziekenhuis in Gaza-stad die dinsdagavond plaatsvond. De Palestijnse autoriteiten gaan uit van 500 doden. Het Israëlische leger ontkent dat het verantwoordelijk is voor de aanval op het ziekenhuis.
In een toespraak tijdens de demonstratie werd gesproken over de doden die dinsdagavond zijn gevallen in de Gazastrook. 'Dit is voor ons de laatste druppel!', riep de man die de groep toesprak. 'Free Palestine!', riepen de demonstranten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!