ME ingezet bij onrust in Schilderswijk, politie bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen

Mobiele eenheid | Politie Den Haag
Mobiele eenheid | Politie Den Haag
DEN HAAG - De politie is in de nacht van dinsdag op woensdag in de Schilderswijk bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk. Ook werden er spullen in brand gestoken. De onrust vond plaats op de kruising tussen de Hobbemastraat en de Vaillantlaan na de pro-Palestijnse demonstratie bij de Israëlische Ambassade, meldt de politie woensdagmiddag. De Mobiele Eenheid (ME) moest worden ingezet.
Even voor middernacht kreeg de politie diverse meldingen van onrust op de kruising van de Hobbemastraat en Vaillantlaan. Onruststokers schreeuwden leuzen en blokkeerden de trambaan. Ook werd er met Palestijnse vlaggen gezwaaid. Wat begon als een groep van twintig personen, groeide al snel uit tot rond de honderd mensen.

Tafel uit raam

Tijdens de onrust werd een tafel uit het raam van een woning aan de Hobbemastraat gegooid, die maar net een motorrijder miste. Ook werden er op de rails van de trambaan een deelscooter en meubels in brand gestoken. Omdat er met zwaar vuurwerk gegooid werd, besloten agenten zich uit eigen veiligheid terug te trekken.
De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet en onder hun begeleiding kon de brandweer de in de fik gestoken voorwerpen blussen. Na veertig minuten lukte het de politie om de rust in de wijk weer terug te laten keren. Er is niemand aangehouden.
Eerder op de avond verzamelde honderden demonstranten zich bij de Israëlische Ambassade in Den Haag. Zij uitten hun steun voor de slachtoffers die zijn gevallen in de Gazastrook, waar dinsdag bij een luchtaanval op een ziekenhuis ruim 500 doden vielen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!