Uittips Den Haag: De Kraaien, Japanse Tuin weer open en filmmarathon bij Flora

© De Kraaien
DEN HAAG - De herfstvakantie zit er bijna op, maar is er nog genoeg te doen dit weekend. Zoals de laatste dagen van het kinderfestival De Betovering, maar ook griezelen in Drievliet met Halloween en de Japanse Tuin is weer open.

Japanse tuin

De Japanse Tuin is weer open. Tot en met zondag 29 oktober kan je tussen 10.00 uur tot 16.00 uur naar de bijzondere tuin op Landgoed Clingendael. In de historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek, in de lente (mei / juni) en in de herfst (oktober).

Festival De Betovering

De herfstvakantie zit er bijna op, maar je kan nog een paar dagen met je kinderen naar Festival De Betovering. Tot en met zaterdag is er nog een programma met kunst, dans, theater en muziek. Het programma vind je op de site van De Betovering.

Griezelen in Drievliet

In Drievliet kan je donderdag lekker griezelen met spoken en heksen tijdens Happy Halloween. Er is een gezellige Halloweenmarkt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaarn kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. In het Parktheater van Drievliet zijn dagelijks spannende Halloween shows te zien.

Films bij Flora

Het Flora Filmtheater houdt in Bar Laak een filmmarathon. Tot en met 22 oktober worden de beste en mooiste films van afgelopen jaar vertoond, afgewisseld met moderne klassiekers. Ook is er een pop-up restaurant (Café Knift) open om wat te eten en drinken. Daar kan je ook zonder filmkaartje naartoe. Het programma vind je op de site van Flora Filmtheater.
Het idee voor Flora Filmtheater is bedacht door actrice Bo Maerten en journalist Marijn Veltman. Lees hier hun verhaal:

De Kraaien in het PAARD

Na een aantal samenwerkingen met onder andere DJ Outsiders, is het weer tijd voor een eigen album van De Kraaien. En daar hoort een clubtour bij! De Haagse formatie slaat hierbij PAARD niet over. Op 20 oktober 2023 zie je De Kraaien, gewapend met de eigenwijze rauwe teksten die je gewend bent, in de Grote Zaal.
Op moment van schrijven zijn er nog kaarten. Meer info vind je op de site van het PAARD.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!