Sekswerk zonder vergunning: vier massagesalons in Laak gesloten

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Alan Caishan/Unsplash
DEN HAAG - Vier massagesalons in Laakkwartier zijn gesloten door de burgemeester. Na controles bleek dat er seksuele handelingen tegen betaling werden uitgevoerd, terwijl daar geen vergunning voor was.
Het valt volgens de gemeente op dat er in Laak veel massagesalons zitten, naast een aantal erotische massagesalons die wel een vergunning hebben.
Het Haags Economisch Interventie Team houdt toezicht op die salons met vergunning. Er moet namelijk voldaan worden aan strenge eisen met betrekking tot veiligheid en hygiëne.

Monsters afgenomen

'Door seksuele handelingen te verrichten tegen betaling zonder vergunning, wordt het toezicht op de naleving van de regelgeving ontdoken. Hierdoor is de kans op mogelijke misstanden zoals seksuele uitbuiting in de niet-vergunde seksbranche groter', aldus de gemeente.
Daarom voert het team ook controles uit bij reguliere salons, zonder deze vergunning. Tijdens de controles zijn onder andere monsters afgenomen door de forensische opsporing van de politie en zijn door de toezichthouders van het team 'waarnemingen gedaan die duiden op niet-vergund sekswerk'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!