Flyeractie raamstraten: 'Voor een eerlijke prijs, veilige seks en signalen van uitbuiting'

Doubletstraat
Doubletstraat © ANP
DEN HAAG - Om bewustzijn te creëren bij klanten van de Geleenstraat en Doubletstraat heeft belangenorganisatie Spot46 deze week twee avonden geflyerd. 'We willen ze wijzen op hun verantwoordelijkheid voor een eerlijke prijs, veilige seks en signalen van uitbuiting', zegt sociaal dienstverlener Maryo Klein Bussink in Lunchroom Lash.
Daarnaast konden klanten zich ook laten testen op een SOA. 'We hebben een recordaantal klanten (63) getest op bijvoorbeeld hiv en chlamydia. Ook werden er condooms uitgedeeld.
Het Centrum Seksuele Gezondheid en SHOP/Spot46 organiseerden de actie woensdag en donderdag in de raamstraten. De organisaties willen dat de klanten informatie krijgen over goede en gezonde werkomstandigheden in de seksbranche.

Uitbuiting

Tijdens de flyeractie werd er ook gewezen op uitbuiting. Volgens Spot46 zijn klanten daar al wel alert op. 'De meeste meldingen worden door klanten zelf gemeld.'
Maar waar moet je dan op letten? 'Als jij een vaste klant bent en iemand reageert anders of afwezig. Je krijgt toch een band, je leert iemand kennen. Dan kan je daar doorheen prikken, als er iets niet klopt.' Daarnaast kan je letten op de zelfredzaamheid van de vrouwen. 'Als iemand de taal niet goed spreekt dan ben je al kwetsbaarder.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!