Actiegroep Justice Now! voert actie voor Gaza bij het Internationaal Strafhof

Demonstranten bij het Internationaal Strafhof | Bron: NLRebellion via X
Demonstranten bij het Internationaal Strafhof | Bron: NLRebellion via X
DEN HAAG - Activisten van de Justice Now!, een onderdeel van Extinction Rebellion, hebben maandagmiddag bij het Internationaal Strafhof (ICC) aan de Oude Waalsdorperweg aandacht gevraagd voor de situatie in Gaza. Een aantal demonstranten verzamelde zich voor de hoofdingang van het ICC. Ook slaagden ze erin om korte tijd het het gebouw zelf te komen. De actievoerders werden daarna door de politie uit het pand verwijderd.
De demonstranten eisten dat het ICC de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gaat vervolgen. Ze willen verder dat de Nederlandse overheid alle financiële steun aan Israël stopzet en gehoor geeft aan de oproep van de Spaanse minister van Sociale Rechten, Ione Belarra, om Netanyahu voor het ICC te brengen voor oorlogsmisdaden.
Een medewerker van het Internationaal Strafhof liet eerder maandagmiddag weten dat de ingangen van het gebouw aan de Oude Waalsdorperweg niet waren geblokkeerd en dat de actie niet tot problemen heeft geleid. Een woordvoerder van de politie spreekt van een gemoedelijke sfeer.
De actievoerders hebben een andere locatie aangewezen gekregen om te protesteren. De meesten van hen zijn daar volgens de woordvoerder ook naartoe gegaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!