ADO verzuimt koppositie te pakken: 0-0 tegen Jong Ajax

Sportpark de Toekomst in Amsterdam
Sportpark de Toekomst in Amsterdam © Ajax
DEN HAAG - ADO Den Haag is niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Jong Ajax. In de hoofdstad kwamen beide ploegen niet tot scoren. Pijnlijk voor ADO, omdat het bij winst de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie had kunnen pakken.
ADO Den Haag op bezoek bij een club die in brand staat. Die situatie is weleens andersom geweest. Tegen Jong Ajax was ADO maandagavond de torenhoge favoriet. Als nummer drie, die zich na vanavond koploper hoopte te noemen, speelde het tegen de nummer negentien van de ranglijst. Want net als ‘het grote’ Ajax in de eredivisie, stond ook de jeugdploeg op een niveautje lager een-na-laatste.
'Oeh', klonk het na ruim tien minuten op het stille Sportcomplex de Toekomst. De schitterende vrije trap van ADO-aanvoerder Kürsad Sürmeli, die via de vingertoppen van Charlie Setford op de lat belandde, was een van de weinige hoogtepunten van een saaie eerste helft.

Biljartwedstrijd?

ADO creëerde in tegenstelling tot de thuisploeg wel een paar kansjes, maar veel meer dan speldenprikjes konden het niet worden genoemd. Menig toeschouwer moet zich zelfs even hebben afgevraagd of hij niet bij een biljartwedstrijd was beland, want je kon een speld horen vallen. En dat terwijl het juist zo onrustig is in de hoofdstad, waar de Haagse trainer Maurice Steijn amper een uur voor de wedstrijd nog de laan uit was gestuurd.
Het tempo lag laag, te laag. ADO kon dan wel de koppositie pakken, het leek überhaupt niet echt te willen. Jong Ajax daarentegen kon bijna helemaal niets bewerkstelligen. Een schotje van Jayden Banel mocht amper een kans worden genoemd. Namens ADO was Justin Ché voor rust nog even gevaarlijk.

Koudossou met 0-1 op zijn schoen

Jong Ajax schoot na rust uit de startblokken en duwde ADO in de verdrukking. De Amsterdammers dicteerden en testten onder andere in de 57ste minuut via Jaydon Barnel de reflexen van doelman Kilian Nikiema. Linksback Henri Koudossou had even daarvoor al verzuimd om de score te openen. Nadat hij zelf de bal veroverde stak hij het hele veld over, maar faalde oog in oog met Setford.
Onnodig geklungel zorgde in de tweede helft voor de nodige hachelijke momenten. Reden tot paniek was er niet, maar zorgvuldig in de passing was ADO na rust allesbehalve. In plaats van met een we-kunnen-koploper-worden-mentaliteit te spelen, mochten de mannen van Darije Kalezic doelman Nikiema bedanken dat het in het Haags Kwartiertje nog altijd 0-0 stond. Met een wonderschone redding tikte hij de bal uit de hoek, terwijl het weinige publiek al was opgeveerd.

Twee plaatsen te laag

Haags venijn en overtuiging ontbraken. Dat ADO in het slot van de wedstrijd niet meer tot scoren kwam, mocht dan ook geen verrassing meer worden genoemd. Zonde is het in ieder geval wel voor de Hagenaren, die in plaats van lijstaanvoerder nog altijd nummer drie van de ranglijst zijn.
Aanstaande vrijdag komt ADO opnieuw in actie. In het Bingoal Stadion komt VVV-Venlo op bezoek, dat na elf wedstrijden op de zevende plaats staat.

Jong Ajax - ADO Den Haag: 0-0 (0-0)

Opstelling Jong Ajax: Setford; Jermoumi, Aertssen, Gooijer (71. Kaplan), Martha; Brandes (76. Verschuren), Salah-Eddine (64. Chourak), Agougil (88. Alders); Banel, Kalokoh (46. Muzambo), Godts (64. Sarfo)
Opstelling ADO Den Haag: Nikiema; Ché, Waem, Van Hintum, Kousossou; Sürmeli, Klas, Van der Sande; Van Mieghem, Veerman, Hamdaoui (73. Ideho)
Gele kaart: Gooijer, Verschuren (Jong Ajax) Van Hintum (ADO Den Haag)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Clay Ruperti

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!