20-jarige verdachte aangehouden vanwege meerdere explosies in Den Haag

Aanhouding politie, verdachte met handboeien
Aanhouding politie, verdachte met handboeien © Politie
DEN HAAG - De politie heeft een 20-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij explosies bij twee woningen en een bedrijfspand in de stad. Of hij ook betrokken is bij andere explosies wordt nog onderzocht.
De man wordt er nu in ieder geval van verdacht betrokken te zijn bij een explosie in de Melis Stokelaan, in de nacht van maandag op dinsdag 19 september. Daarbij liepen de voordeur en de gevel van een woning ernstige schade op. Hij is ook in beeld vanwege een explosie bij een een bedrijfspand aan het Soestdijkseplein, in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september. Toen raakte de voordeur van een reisbureau beschadigd. Verder zou hij betrokken zijn bij een explosie bij een woning aan de Sleepnetstraat. Daardoor liep in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober een woning schade op.
Volgens de politie kwam de 20-jarige Hagenaar in beeld 'na intensief rechercheonderzoek'. Daarbij werden ook experts op het gebied van forensische opsporing ingezet. De verdachte wordt op dinsdag 24 oktober voorgeleid aan een rechter- commissaris.

Gevaar

De politie benadrukt het grote gevaar van explosies. 'Tot nu toen zijn er gelukkig nog weinig gewonden gevallen, maar kijkend naar de wijze waarop explosies hebben plaatsgevonden en de ravage die zij aanrichten is dat eigenlijk een wonder.'
Vandaar dat de politie naar eigen zeggen 'met man en macht' werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies. 'Er is de politie alles aan gelegen om te voorkomen dat er wel een keer zwaargewonden vallen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!