Eigenaren telefoonwinkel na inbraak: 'Het meeste dat we hadden, is gestolen'

De politie doet onderzoek in de telefoonwinkel in de Kritzingerstraat
De politie doet onderzoek in de telefoonwinkel in de Kritzingerstraat © Regio15
DEN HAAG - Voor de eigenaren van een telefoonwinkel aan de Kritzingerstraat in Transvaal was het al de tweede keer: opnieuw zijn er telefoons gestolen uit hun zaak. Eigenaar Musa Bulut kwam er dinsdagochtend vroeg achter dat er ingebroken is in zijn winkel. 'Ze hebben het rolluik open gedaan en de voorruit gesloopt.'
Binnen is de ravage groot. Een grote vitrine met tweede- en eerstehands telefoons is gesloopt. 'Ze hebben hem helemaal leeggehaald, het meeste van wat we hadden, is gestolen', vertelt Bulut verslagen. Vorig jaar was zijn winkel ook al eens slachtoffer van een overval, toen werden er ook telefoons meegenomen. 'Maar toen zijn de daders ook snel opgepakt, ik heb daar wel vertrouwen in.'
In de nacht van maandag op dinsdag hebben de inbrekers het rolluik geforceerd. Het luik ging niet meer volledig open, toen Bulut aankwam. De brandweer moest helpen om ervoor te zorgen dat de winkel open kon, op foto's is te zien hoe de brandweer het rolluik open knipt met een grote metaalschaar.

Daders

De daders zullen echter weinig met de telefoons kunnen doen. 'Alle gestolen waar wordt nu in de politiesystemen gezet, waardoor ze kunnen zien waar ze zijn, wanneer ze aan gaan. Zo komen ze hopelijk snel bij de daders terecht, ze kunnen de telefoons dus niet echt gebruiken', aldus Bulut tegen Omroep West.
De politie bevestigt dat de inbraak heeft plaatsgevonden en onderzoekt nog de toedracht van de inbraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!