Onderdak voor 90 asielzoekers in Fletcher hotel Scheveningen

Asielzoekers wachten bij de poort van het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel
Asielzoekers wachten bij de poort van het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel © ANP
DEN HAAG - Het Fletcher hotel in Scheveningen gaat vanaf volgende maand onderdak bieden aan negentig asielzoekers. Het hotel, dat nu nog Aquarius heet en binnenkort wordt overgenomen, is een vervanging voor de opvang in het Jorplace Hostel waar nu ook al mensen zijn gehuisvest. Het hotel is voor twee jaar beschikbaar als crisisopvang.
Op het moment worden zestig asielzoekers opgevangen in het Jorplace Hostel in Scheveningen, maar de opvang in het hostel verloopt op 1 januari 2024. Als vervangende locatie is nu het Fletcher Hotel aan de Zeekant beschikbaar om deze mensen op te vangen. De verwachting is dat zij in december verhuizen naar het hotel.
In het hostel worden op het moment zestig asielzoekers opgevangen, dit zijn voornamelijk gezinnen en stellen. In het Fletcher hotel zijn dertig extra plekken beschikbaar en de gemeente geeft aan dat 'bij nieuwe instroom rekening wordt gehouden met de huidige samenstelling van de groep.'

Goede relatie met buurt

De relatie tussen de mensen die worden opgevangen en omwonenden verloopt volgens de gemeente erg goed. 'De asielzoekers die op dit moment in Jorplace verblijven, staan in goed contact met buurtbewoners. Er worden diverse activiteiten georganiseerd door en met de buurt. Het is onze intentie om deze goede relatie met de omgeving voort te zetten.'
De kinderen die in de crisisopvang verblijven gaan ook in de stad naar school. De verwachting is dat zij met het verhuizen naar het Flechter niet van school moeten wisselen.
Rectificatie: Eerder werd het Aquarius hotel aangeschreven als locatie voor de crisisopvang. Vanaf 1 november, wanneer ook de opvang van start gaat, wordt het Aquarius hotel een Fletcher hotel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!