Fietsster zwaargewond door van helling geduwde auto bij winkelcentrum

De helling waar het ongeluk gebeurde
De helling waar het ongeluk gebeurde © Regio 15
DEN HAAG - Bij een parkeergarage van winkelcentrum Het Kleine Loo is een vrouw dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat ze werd geraakt door een auto die van een helling rolde. Ook een andere fietser raakte gewond, meldt politie.
In de parkeergarage van het winkelcentrum aan de Horst wilde het voertuig van een 62-jarige man niet starten. Samen met zijn partner duwde hij de auto naar een helling. Zo hoopten ze de auto toch te starten. Op het moment dat de auto met de voorwielen de helling bereikte, probeerde de man snel in de auto te stappen, maar dat mislukte.
De auto rolde met snelheid, en de man half uit de auto hangend, van het parkeerdek naar beneden. Halverwege de helling is de auto met openstaande deur tegen een tegemoetkomende auto gereden. Onderaan de helling raakte de auto twee fietsers.

Zwaargewond

Een van die fietsers, een 57-jarige vrouw uit Den Haag, moest zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd worden. De andere fietser, een 33-jarige man uit Den Haag, raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto is aangehouden als verdachte en wacht zijn proces verbaal thuis af.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!