Toekomstig rijinstructeur scheurt met 200 km/u langs politie

Lesauto's
Lesauto's © ANP
DEN HAAG - Een toekomstig rijinstructeur kan zijn nieuwe carrière voorlopig op zijn buik schrijven. De man reed met 200 kilometer per uur langs de politie en moest zijn rijbewijs inleveren. Dat gebeurde woensdagmiddag op de A12 richting Den Haag.
Een groep agenten had een rijopleiding en reed met 180 kilometer per uur over de snelweg. Zij werden 'tot hun verbazing' links en rechts ingehaald door een auto die veel te hard reed. 'Met alle gevaren van dien', meldt de politie.
Andere agenten hebben de auto vervolgens op de afrit stilgezet en het rijbewijs van de man ingenomen. Volgens de politie zei de automobilist dat hij wist wat hij deed. 'Hij was van mening dat zijn rijgedrag niet gevaarlijk is geweest, want hij had al ruim twee jaar zijn rijbewijs.'

Examen voor rijinstructeur

Ook vertelde de man dat zijn rijbewijs binnen twee weken weer nodig heeft, omdat hij examen moet doen als rijinstructeur. Hij wil daarom in beroep tegen de vordering.
De automobilist krijgt een boete voor de snelheidsovertreding en wordt voor zijn rijgedrag aangemeld bij het CBR voor de educatieve maatregel gedrag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!