Uittips Den Haag: Halloweenfeestjes, 100 jaar horror in Filmhuis en laatste weekend Japanse Tuin

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Unsplash/Taylor Foss
DEN HAAG - Het einde van oktober komt alweer in zicht. Met een extra lang weekend, want de wintertijd gaat in. Er is weer genoeg te doen in de stad, je leest het in de uittips.

Halloween Party in de Boterwaag

Halloween staat voor de deur en dat wordt dit weekend vast gevierd in Stadscafé de Boterwaag. Het belooft een 'gruwelijk' feestje te worden. Er is uitbundige aankleding en een bar waar je je kunt laten schminken. Het feestje start om 22.00 uur en kost 10 euro. Maar als jij goed verkleed bent, mag je gratis naar binnen.

Griezelroutes in Laaktheater

Griezelen kan komende zondag 29 oktober in het Laaktheater. Daar zijn drie griezelroutes voor Halloween, twee voor kinderen vanaf 6 jaar en één voor kinderen vanaf 10 jaar. De routes duren ongeveer een uur. Knutsel een enge spin, loop de spookroute, of zet een griezeltattoo.
Het hele programma en tickets vind je op de site van het Laaktheater.
© Laaktheater

Griezelen bij Scouting Haagse Hout

Meer zin in een familiefeest voor jong en oud? Dan kun je zaterdag 28 oktober van 17.00 tot 21.00 uur terecht bij Scouting Haagse Hout aan de Reigersbergenweg. Daar wordt een familievriendelijk feest gegeven voor jong en oud: knutselen, een kampvuur, waarzegster, of spooky-lights maken. Het thema is Twisted Fairytales.
Ook is er een spookhuis, voor 17.00 tot 19.00 uur voor iedereen toegankelijk. Voor kinderen vanaf 12 jaar is het van 19.00 tot 21.00 uur extra griezelig. Kaartjes voor het feest zijn hier te koop voor 3 euro per stuk.

100 jaar horror in Filmhuis

Horrorfans kunnen vanaf dit weekend hun hart ophalen in het Filmhuis. Daar draait vanaf 26 oktober tot en met 22 november een speciaal horrorprogramma. Op deze zaterdag is er een speciale thema-editie van Film, Music & Cocktails, waarbij een avant-première van de film Malum getoond wordt.
Maar er staat nog veel meer op het programma. Je bekijkt het hier.

Laatste weekend Japanse Tuin

De Japanse Tuin is maar twee keer per jaar open omdat de tuin zo kwetsbaar is. De herfstopening zit er weer bijna op. Tot en met zondag 29 oktober kun je nog een bezoekje brengen op Landgoed Clingendael, tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis. Na dit weekend moet je weer tot het voorjaar wachten om deze tuin vol zeldzame bomen en planten te bezoeken.
Japanse Tuin
Japanse Tuin © gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!