Klachtenregen over leerlingenvervoer Den Haag, extra taxi's ingezet

© ANP
DEN HAAG - Het leerlingenvervoer in Den Haag laat te wensen over. In de maand september kwamen er bijna duizend klachten binnen over het vervoer. De gemeente neemt daarom noodmaatregelen, onder andere door extra taxi's in te zetten.
Vooral tijdens de eerste schoolweek van dit jaar stroomden de klachten binnen bij Noot Personenvervoer. Van alle ritten die werden gereden, kreeg het bedrijf in die week 4,77 procent klachten binnen. De rest van september nam het aantal klachten iets af, maar waren het er nog steeds te veel, meldt de gemeente. Over heel september kwamen er 945 klachten binnen, vooral over taxi's die te laat kwamen. Veel leerlingen kwamen daardoor te laat op school of thuis.
'Helaas zien we ook in Den Haag dat de stiptheid van de ritten ondermaats is en dat veel ouders terechte zorgen en klachten hebben', zegt de Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer. 'Dit is niet hoe het hoort en is zeer onwenselijk, zeker omdat het om kwetsbare kinderen gaat.'

Vijftien extra taxi's

Daarom neemt de gemeente samen met Noot maatregelen. Zo moeten er via (voormalige) onderaannemers vijftien extra taxi's gaan rijden. Ook wordt er gekeken of er meer leerlingen bij iemand in de taxi kunnen als iemand in zijn eentje wordt vervoerd.
Daarnaast is er een pauze gezet op aanpassingen. Nieuwe aanmeldingen en veranderingen in bestaande ritten - door bijvoorbeeld verhuizingen of scheidingen - hebben volgens de gemeente een grote druk gelegd op het leerlingenvervoer. Door een pauze op deze aanpassingen, kunnen bestaande routes worden verbeterd, zegt de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!