Meisje (15) dat snackbarhouder doodstak gaat in hoger beroep

Xiao en haar man Wei Chen
Xiao en haar man Wei Chen © Eigen foto
DEN HAAG - Het 15-jarige meisje dat de Haagse snackbarhouder Wei Chen doodstak gaat in hoger beroep tegen de straf die ze opgelegd heeft gekregen. Dat laat haar advocaat aan mediapartner Omroep West weten. Haar 17-jarige broer en een vriendin van 17 die bij de dood van Wei Chen betrokken waren gaan niet in beroep, hebben hun advocaten gezegd.
Het meisje dat de dodelijke steken gaf aan Wei Chen kreeg op 12 oktober een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd, de maximumstraf voor een 15-jarige. De medeverdachten kregen straffen van veertien en tien maanden met jeugd-tbs opgelegd.
De snackbarhouder werd op 27 januari dit jaar rond 21.00 uur doodgestoken op het Dr. H.E. Van Geldererf in Houtwijk in Den Haag. Vlak daarvoor werden hij en zijn vrouw geslagen en geschopt door de drie tieners. Dat gebeurde na een ruzie op de parkeerplaats bij een supermarkt.

Reden hoger beroep onduidelijk

Advocaat Hennie van Eeuwijk wil niet ingaan op de reden van het hoger beroep. 'Deze zaak ligt zo gevoelig, dat ik daar niks over kwijt wil. We hebben het beroep aangemeld en beraden ons nog of we het ook doorzetten.'
Volgens advocaat Sander Rens, die het 17-jarige meisje bijstaat, gaat zij niet in beroep, omdat het haar niet veel zal brengen. 'Ze berust er in, wil door kunnen en aan de pij-behandeling beginnen. Een hoger beroep zou betekenen dat ze mogelijk nog wel een jaar in voorarrest zou zitten en die tijd gaat niet van de pij-maatregel af. Ze is het overigens niet eens met de complete veroordeling, maar wel blij dat ze niet veroordeeld is voor medeplichtigheid aan doodslag.' Pij staat voor plaatsing in een inrichting voor jeugdigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!