Mark Rutte zaterdag te gast bij Spuigasten van Den Haag FM

Mark Rutte op het Plein in Den Haag
Mark Rutte op het Plein in Den Haag © ANP/Robin Utrecht
DEN HAAG - Demissionair minister-president Mark Rutte is zaterdag de gast in Spuigasten, het politieke praatprogramma van Den Haag FM. Met presentator Ron Fresen blikt hij terug op de afgelopen periode en kijkt hij vooruit. Natuurlijk praat hij ook over zíjn stad, Den Haag.
Het is de tweede keer dat Rutte te gast in bij Spuigasten. Op 27 november vorig jaar kwam hij ook naar de studio in de bibliotheek aan het Spui. Toen vertelde de demissionair premier onder meer dat hij graag had gezien dat Hart voor Den Haag wethouders zou hebben geleverd in Den Haag. Ook zei hij toen dat als hij stopte in de landelijke politiek hij wilde gaan lesgeven. 'Ik geef nu een paar uurtjes les op het Johan de Witt Scholengroep. Ik denk dat ik dat een tijdje ga doen. Dat vind ik superleuk', zei hij toen.
Rutte is sinds oktober 2010 is hij minister-president. Hij is daarmee de langstzittende premier de Nederlandse geschiedenis. Op 10 juli 2023 kondigde hij zijn vertrek aan. 'Bij het aantreden van een nieuw kabinet zal ik de politiek verlaten', verklaarde hij toen tijdens een debat in de Tweede Kamer. Zijn opvolger als partijleider en lijsttrekker van de VVD is Dilan Yesilgöz.
Spuigasten, het politieke praatprogramma van Den Haag FM, is iedere zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur te beluisteren op de radio, via de app en ook te zien op televisie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!