Pianinotheater moet dicht, het Van Ostadehofje en meer in podcast 'Den Haag FM Deze Week'

Dragshow in Pianinotheater
Dragshow in Pianinotheater © Dagmar van Laan
DEN HAAG - Het Pianinotheater op de Binckhorst moet sluiten, een bezoek het Van Ostadehofje in de Schilderswijk, er heerst verdriet en onrust onder Joodse gemeenschap in Den Haag en in deze beautysalon in Moerwijk ontpoppen onzekere schoolverlaters zich tot zelfverzekerde dames. Dat zijn de onderwerpen die deze week voorbijkomen in de podcast 'Den Haag FM Deze Week', in een klein halfuur tijd ben je weer helemaal bij.
Het Pianinotheater op de Binckhorst moet plaatsmaken, de gemeente wil het antikraakpand slopen om op die plek een park aan te leggen. Dit tot groot verdriet van de familie die het theater acht jaar geleden opzette en vrijwillig runt. Een nieuwe locatie is nog niet gevonden, maar de familie houdt een sprankje hoop. 'Natuurlijk willen we door, maar dan moet er een wonder gebeuren.'
Verscholen achter de Van Ostadestraat in Schilderswijk ligt een hofje, waar de tijd volgens bewoners stil staat. Het is een plek waar buren een praatje met elkaar maken, waar wordt geborreld voor de deur en waar de katten en kinderen vrij kunnen rondlopen. Onze verslaggever ging er deze week langs.

Nachtmerrie

Het conflict in het Midden-Oosten houdt de gemoederen in de hele wereld bezig. Voor de Liberaal Joodse Gemeente is de situatie een nachtmerrie. 'Het is één groot drama, met alleen maar verliezers', vertelt rabbijn Marianne van Praag. 'We hebben al veertig jaar bewaking, maar die is nu nog verder opgeschroefd.'
Bij beautysalon Sparkle in Style in Moerwijk leren vroegtijdige schoolverlaters make-uppen, kappen en het doen van gezichtsbehandelingen. Het mooiste aan haar werk vindt initiatiefnemer Ruby Pracht dat ze onzekere meiden zich binnen de kortste keren ziet ontpoppen tot zelfverzekerde vrouwen.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!