Column Marcel Verreck: 'Leve de herfst! Dood doet leven!'

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
We hebben er wel een tijdje op moeten wachten, maar het is dan nu toch echt wel herfst. Een jaargetijde waar ik van hou, zeker als ik van achter het raam de gebeurtenissen gade kan slaan. Ik woon aan een winkelstraat en dan zie je veel verzopen katten voorbijfietsen en scharrelen. Rillende schoolkinderen in bakfietsen vol met bladeren, die zien in ieder geval even iets anders dan hun eeuwige schermpjes.
In gedachten fiets ik weer als Haags jongetjes met mijn gitaar op mijn rug door een donkere, gure stad. Een jackie aan, dat zowel van binnen als van buiten kletsnat werd. Opspattende regen, braaf bij een rood verkeerslicht wachten, de capuchon strak aangetrokken, maar niet strak genoeg, want water gaat overal, zodat er altijd een klein Haags beekje langs je ruggengraat gleed.
Bekijk hier de volledige column.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!