Duizenden mensen lopen mee met pro-Palestijnse mars

Protestmars | Regio 15
Protestmars | Regio 15
DEN HAAG - Duizenden mensen liepen zondagmiddag mee met een mars door Den Haag om aandacht te vragen voor de situatie in de Gaza-strook. De demonstratie werd georganiseerd door een groep Palestijnse organisaties. Zij willen een onmiddellijk 'staakt het vuren' in Gaza en humanitaire hulp voor de bevolking daar.
De demonstratie begon rond 14:00 uur op het Malieveld. Er waren spreekkoren te horen en demonstranten hadden massaal vlaggen meegenomen.
De demonstranten eisen dat er humanitaire hulp komt voor de mensen in de Gazastrook. Ook moet er volgens de organiserende partijen een staakt-het-vuren komen in het getroffen gebied. 'Maar dit alleen is geen basis voor een duurzame vrede', schrijven ze in hun oproep.

Malieveld

Kort na de start van het protest voegde ook een grote groep motorrijders zich bij de demonstratie op het Malieveld.

Tocht door de stad

Iets voor 15:30 uur begonnen de demonstranten aan een tocht door de stad. De stoet van duizenden mensen liep onder meer langs de hofvijver en het Vredespaleis en eindigde uiteindelijk rond 17:00 uur weer bij het Malieveld.
Van te voren werd op X gewaarschuwd voor verkeershinder. 'Volg de aanwijzingen van de politie op', schrijft de politie daar. Zij waren aanwezig om het protest te begeleiden.
De demonstratie is verder zonder problemen verlopen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!