Sprookjesbeelden in Scheveningen besmeurd met rode vloeistof en teksten over satanische rituelen

Beelden besmeurd met bloed
Beelden besmeurd met bloed © Regio 15
DEN HAAG - Een luguber gezicht op de Scheveningse boulevard. De bekende sprookjesbeelden van Tom Oterness zijn zondagavond laat besmeurd met 'nepbloed'. Ook zou er een spandoek achtergelaten zijn met teksten over satanische rituelen. De politie heeft het gebied rond de beelden afgezet en doet onderzoek.
Het is nog onduidelijk waarom de beelden zijn beklad. De directrice van Beelden aan Zee laat aan De Telegraaf weten dat ze later erop terug kan komen. Over het motief heeft zij geen enkel idee. Ook de politie zelf kan hier nog niks over zeggen. Wel bevestigen zij dat het om vernieling gaat en dat er verder onderzoek gedaan wordt.
Op foto's is te zien dat alle beelden en een deel van de trappen waar zij op staan besmeurd zijn met een rode vloeistof.
Sprookjesbeelden in Scheveningen besmeurd met rode vloeistof en teksten over satanische rituelen
Sprookjesbeelden in Scheveningen besmeurd met rode vloeistof en teksten over satanische rituelen
Het spandoek, waarop geschreven werd over 'satanische rituelen', is weggehaald.

Geliefde beelden

De geliefde sprookjes sculpturen staan, zitten en liggen op de terrassen voor het Museum Beelden aan Zee, waar zij bij horen. Bij kinderen en toeristen zijn de beelden vaak een grote hit want je mag er gewoon op klimmen om een foto te maken.
De drie grote en twintig kleine bronzen kunstwerken zijn gemaakt door Amerikaanse beeldhouwer Tom Oterness en beelden verschillende sprookjes uit, zoals die van Gulliver en Hans en Grietje. En Ottnerness heeft ook onderwerpen uit de directe omgeving verwerkt, zoals Paviljoen de Witte.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!