NAVO-ambitie van Mark Rutte gaat hele wereld over

Mark Rutte in gesprek met Ron Fresen
Mark Rutte in gesprek met Ron Fresen © Den Haag FM
DEN HAAG - Hij had eerder moeten stoppen als premier én hij is tóch beschikbaar voor een internationale functie. De uitspraken van Mark Rutte bij Spuigasten maakten de afgelopen dagen heel wat los.
In De Avondshow met Arjen Lubach werd niet alleen aandacht gegeven aan de nieuwe ambitie van demissionair premier Rutte, ook zijn oude voornemen om leraar te worden kwam nog even voorbij.
Rutte dacht er eerder nog aan om fulltime voor de klas te gaan staan. Lubach opperde dat een combinatie van de functies als docent en secretaris-generaal bij de NAVO wat vreemd kan uitvallen. 'Voor je het weet stuurt hij Litouwen naar de conrector', aldus Lubach
In de uitzending van het radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zei minister-president Rutte dit weekend hoe hij tot de keuze kwam om te stoppen als premier, dat hij dat eerder had moeten doen en dat hij een internationale topfunctie niet zomaar weg wuift.
Dat laatste zorgt voor aandacht in de hele wereld: van Maleisië tot Duitsland en van Zwitserland tot in Amerika. In België meent men dat Rutte door de steun van de Amerikaanse president Joe Biden een goede kans maakt om secretaris-generaal bij de NAVO te worden.
Of hij de functie daadwerkelijk krijgt is nog afwachten. Zelf stelde de premier dat de kans bestaat dat een vrouw straks de functie vervult. 'Het zijn heel vaak banen waar nog nooit vrouwen op hebben gezeten', zei Rutte in Spuigasten. De Avondshow lijkt het een goed idee te vinden om voor een vrouw te gaan en heeft daarom een speciale website 'NATO needs a woman' in het leven geroepen.
Het hele gesprek van presentator Ron Fresen met minister-president Mark Rutte luister je terug via Spotify.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!