Aanvragen of automatisch gestort? Zo krijg je de energietoeslag in Den Haag

Aanvragen of automatisch gestort? Zo krijg je de energietoeslag in Den Haag
Aanvragen of automatisch gestort? Zo krijg je de energietoeslag in Den Haag
DEN HAAG - Stadsgenoten die vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen en waarvan de situatie niet is veranderd, krijgen de komende weken de toeslag voor dit jaar op hun rekening gestort. 'De gemeente kan niet iedereen tegelijk uitbetalen', meldt de gemeente op de eigen website. 'Het kan tot half november duren voor deze huishoudens de energietoeslag hebben.' Anderen kunnen 'binnenkort' een aanvraag doen.
Den Haag besloot dit jaar de regeling uit te breiden. Daardoor kunnen huishoudens met een inkomen tot en met 150 procent van het sociaal minimum nu rekenen op energietoeslag. Huishoudens (ongeveer 50.000) met een inkomen op of net boven het sociaal minimum krijgen 800 euro overgemaakt, eerder kregen die al een voorschot van 500 euro. Rond de 16.000 huishoudens hebben de tegemoetkoming al automatisch ontvangen.
Huishoudens met een inkomen tussen 130 en 150 procent van het sociaal minimum kunnen 400 euro energietoeslag krijgen. Dat gebeurt omdat de afgelopen jaren voor hen ook financieel zwaar zijn geweest, vertelde wethouder Mariëlle Vavier (GroenLinks, armoede) al eerder.
Op de website van de gemeente is te zien wie in welke situatie je op welke tegemoetkoming kan rekenen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!