Vuistslagen in gezicht 71-jarige man zorgen voor blijvend letsel

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Een discussie in een tram is zo hoog opgelopen, dat een 71-jarige meneer twee keer hard in zijn gezicht is geslagen. Zijn oogkas en kaak zijn hierdoor gebroken en hij houdt er waarschijnlijk blijvend letsel aan over. De politie is op zoek naar twee verdachten die bij de mishandeling betrokken zijn.
Het slachtoffer stapt op zaterdag 26 augustus tegen 14.30 uur bij de halte Wouwermanstraat in Den Haag in tram 9 richting Vrederust. Achterin zitten op dat moment al twee mannen tegenover elkaar. Hij vraagt of hij bij hen kan komen zitten en ze maken ruimte voor de 71-jarige man.
Tijdens de rit raken de drie met elkaar in gesprek en dat loopt uit op een discussie, die steeds hoger oploopt. Op camerabeelden is te zien dat de mannen druk gebarend met het latere slachtoffer in gesprek zijn. Als de tram de halte Zuiderpark nadert, maken de twee aanstalten om uit te stappen.

Twee harde vuistslagen

Met de nodige woorden en bedreigingen naar de man gaan ze naar buiten, maar stappen toch weer in. De twee gaan weer op de man af en terwijl de tram verder rijdt, gaat de discussie door. Een andere reiziger probeert de gemoederen nog wat te bedaren.
Op het moment dat de tram aankomt bij de halte Loevesteinlaan, geeft een van de mannen het slachtoffer een duw en meteen daarna krijgt hij van de ander twee harde vuistslagen in zijn gezicht. Vervolgens rennen de twee weg. Ze verdwijnen in de richting van de kruising Melis Stokelaan/ Loevesteinlaan.
Het slachtoffer blijft gewond achter. Hij wordt door andere reizigers geholpen en stapt bij de volgende halte uit. In het ziekenhuis blijkt dat een gebroken kaak en oogkas heeft. De man is inmiddels geopereerd, maar moet vanwege complicaties nogmaals onder het mes. Hij zal blijvend letsel overhouden aan de mishandeling, onder andere in zijn gezichtsvermogen.
De twee verdachten zijn duidelijk in beeld en de politie hoopt dat iemand ze herkent. Daarnaast worden er getuigen gezocht: mensen die op 26 augustus ook in tram 9 zaten en iets hebben gezien van de mishandeling, of hebben gehoord wat eraan vooraf ging.

Specifieke getuige

Eén getuige wil de politie in het bijzonder spreken: de man die vlakbij het slachtoffer in de tram zat en de gemoederen nog probeerde te sussen. Hij droeg een blauwe jas, een wit overhemd met donkere strepen en een grijze broek.

Herkent u iemand?

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!