Muziek, theater en voorstellingen: vijfdaags evenement Loosduinen Gaat Los van start

© Loosduinen Gaat Los
DEN HAAG - In Loosduinen gaat woensdag de zevende editie van het culturele festival 'Loosduinen Gaat Los' van start. Vijf dagen op rij zijn er verschillende activiteiten in het stadsdeel. Er klinkt muziek, er is theater en er zijn tentoonstellingen, workshops en kinderactiviteiten. 'Het wordt georganiseerd door het cultuuranker, de bibliotheek, en heel veel vrijwilligers om Loosduinen wat meer op de kaart te zetten, mensen te verbinden en ze kennis te laten maken met verschillende dingen', vertelt Loosduiner Femke Beeloo in Bob Staat Op. 'Bijna alles is gratis.'
Wethouder Hilbert Bredemeijer geeft in Bibliotheek Loosduinen het officiële startschot voor het festival. Muziek- en dansschool Musica Corda treedt tweemaal op, gevolgd door de Granny Hip Hop Crew en op de markt is een optreden van volkszanger John Medley. Het evenement geeft de komende een podium aan lokaal talent, zo wordt er streetart gemaakt, is er een pianoconcert met Alexander Chater en er klinkt Haagse muziek bij Popradar aan de Burgemeester Hovylaan.
Er zijn ook bekende artiesten geprogrammeerd, zoals een optreden van Popkoor Prestige Pro!, een show van goochelaar Steven Kazàn en de klucht 'Oh oh Den Haag' met Bas Muijs wordt gespeeld. De voorstellingen van Muijs en Kazan zijn inmiddels uitverkocht. Het vijfdaagse evenement wordt zondag afgesloten met een optreden van de 'Haagse Elvis', Lesley van Ruitenbeek, gevolgd door The Weepers in het Hofstad Lyceum.
Het hele programma is te vinden op de website van Loosduinen Gaat Los.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!