ADO bekert door na benauwde overwinning op Noordwijk

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - In de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker nam ADO Den Haag het dinsdagavond op tegen VV Noordwijk. Na een moeizaam duel, wist de Haagse ploeg uiteindelijk aan het langste eind te trekken.
ADO Den Haag heeft een benauwde zege geboekt op de amateurs van VV Noordwijk. In de badplaats werd het 0-1 voor de Haagse club na een doelpunt van Jort van der Sande na ongeveer een kwartier spelen. ADO speelde een uur lang met een man minder nadat debutant Gennaro Nigro rood kreeg voor het onderuithalen van een doorgebroken speler.
In de slotfase was Noordwijk nog dicht bij een goal. Maar de amateurs raakten de paal. ADO, dat het laatste kwartier enorm verdedigend speelde, trok uiteindelijk aan het langste eind en gaat zaterdag de koker in. Dan wordt tijdens de loting bekend welke ploeg de tegenstander wordt in de volgende ronde van het bekertoernooi.
Opstelling VV Noordwijk: Jansen, Bouwman, Barbosa, Coopmans (85' El Yaakoubi), Van Oosten, Groot, De Vré, Christina (82' Reemnet), Bosma (85' Draijer), Wendt, Rietveld
Opstelling ADO Den Haag: Coremans, Nigro, Werker, Waem, Koudossou, Klas, Van der Sande, Sürmeli, Sellouki (72' Siereveld), Ideho (85' Komljenovic), Van Mieghem

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!