John Blankenstein Foundation krijgt ruim 14.000 euro na WATLAF-actie Lubach

© De Avondshow met Arjen Lubach op X
DEN HAAG - De John Blankenstein Foundation zegt overweldigd te zijn door de steunactie van het tv-programma De Avondshow met Arjen Lubach. Door een actie van het programma krijgt de organisatie, vernoemd naar de Haagse oud-scheidsrechter, een donatie van ruim 14.000 euro.
Twee weken geleden was er in het programma aandacht voor de dalende acceptatie van LHBTI'ers. Het programma uitte daarbij kritiek op de KNVB, omdat het dragen van de OneLove-band niet meer verplicht wordt. Daarom besloot men een alternatieve aanvoerdersband te maken en te verkopen: de WATLAF-aanvoerdersband. Deze werd duizenden keren besteld en de opbrengst is geschonken aan de John Blankenstein Foundation. Die kreeg daardoor een gift van 14.172,74 euro.
De Foundation zegt het gebaar te waarderen. 'En het raakt ons. We zijn niet alleen Lubach en zijn team dankbaar, maar ook de mensen die de moeite namen een of meerdere aanvoerdersbanden te bestellen of ons steunden door de voorbije weken een donatie aan ons te doen', schrijft de organisatie op de eigen website. 'Het sterkt ons in het idee dat wij niet de enige zijn die dit onderwerp belangrijk vinden. Dat wisten we wel, maar het is soms erg prettig om dat onderstreept te zien.'
De John Blankenstein Foundation stelt zich als doel om de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de top- en breedtesport te bevorderen.
Bekijk hier het item van De Avondshow.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!