Uittips Den Haag: Crossing Border Festival, Loosduinen Gaat Los en Dia de Muertos

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Miguel Gonzalez/Unsplash
DEN HAAG - We gaan stormachtig richting het weekend. Je kan met het slechte weer lekker binnen op de bank gaan zitten, maar er zijn ook weer leuke activiteiten die je kunt doen in Den Haag. We hebben de leukste uittips op een rij gezet.

Crossing Border Festival

Geschreven, gesproken en gezongen woorden in alle stijlen. Literatuur- en muziekfestival Crossing Border is deze week van start gegaan en duurt nog tot en met zaterdag 4 november. Er zijn grote namen uit de literatuur- en muziekwereld maar ook nieuw talent krijgt een kans.
Ook de komende dagen staat er nog van alles gepland: van lezingen tot concerten. Ook is er een speciaal kinderprogramma. Bekijk hier het hele programma.

Loosduinen Gaat Los

In Loosduinen is woensdag de zevende editie van het culturele festival 'Loosduinen Gaat Los' begonnen. Vijf dagen op rij zijn er verschillende activiteiten in het stadsdeel. Er klinkt muziek, er is theater en er zijn tentoonstellingen, workshops en kinderactiviteiten. En dat verspreid over tien verschillende locaties.
Loosduinen Gaat Los duurt nog tot en met zondag 5 november. Het hele programma is te vinden op de website van Loosduinen Gaat Los.

Dia de Muertos op de Grote Markt

Dia de Muertos, de dag van de doden, wordt vrijdag 3 november gevierd in de binnenstad. Verschillende locaties staan in het teken van dit Mexicaanse feest en herdenkingsdag. Want het dodenfeest is alles behalve luguber.
Vrijdagavond kun je dus vanaf 16.00 terecht in de Zwarte Ruiter en Café September. Er zijn tequilas, Mexicaans eten, bloemen en natuurlijk mariachibands. Entree is gratis. De hele line-up zie je hier.

IamExpatFair

Dit evenement in de Grote Kerk staat in het teken van de expat gemeenschap en is er om hen te verbinden en te ondersteunen. Bedrijven en organisaties geven presentaties en workshops en je kunt er natuurlijk andere expats ontmoeten.
De fair is zaterdag 4 november van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis maar je moet wel even een plekje reserveren.

Le Marie Marché

Of ga zaterdag voor een Franse markt op de Lange Vijverberg. Daar kan je vanaf 11.00 uur naar Le Marie Marché. Van sieraden en prenten tot aardbeienjam en droge worst, op de markt is van alles te vinden. Met op de achtergrond gezellige Franse muziek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!