President Kennedylaan twee weekenden afgesloten voor fietsers, zaterdag ook voor auto's

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De President Kennedylaan en Houtrustbrug zijn de eerste twee weekenden van november afgesloten voor fietsers vanwege werkzaamheden. Netbeheerder Stedin herstelt op 4, 5, 11 en 12 november twee elektriciteitskabels onder de fietspaden. De President Kennedylaan is op 4 november ook afgesloten voor autoverkeer.
Het elektriciteitsnet wordt hier door slechts één elektriciteitskabel gevoed omdat de andere kabel kapot is. Stedin gebruikt de eerste twee weekenden van november om deze kabel te herstellen zodat het elektriciteitsnet betrouwbaar en veilig blijft.
De President Kennedylaan is een belangrijke verbinding voor verkeer van en naar het centrum. Stedin heeft daarom in overleg met gemeente Den Haag het werk in het weekend gepland. Er rijdt dan minder verkeer en zijn er minder fietsers dan doordeweeks.

Wegafsluiting

Stedin graaft de weg open, verwijdert de kapotte elektriciteitskabel en legt een nieuwe kabel aan. Vanwege de werkzaamheden is de President Kennedylaan op zaterdag 4 november tussen 08.00 en 18.00 uur tussen de Conradkade en 2e Sweelinckstraat in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De weg is vanaf 18.00 uur weer toegankelijk voor autoverkeer. De fietspaden op de President Kennedylaan en Houtrustbrug zijn in beide weekenden zowel zaterdag als zondag van 08.00 tot 23.00 uur dicht.
Tijdens de werkzaamheden wordt al het verkeer omgeleid. De bushaltes Groot Hertoginnelaan, Kunstmuseum en Cornelis de Wittlaan vervallen. De bus rijdt een alternatieve route via de Conradkade richting de Groot Hertoginnenlaan. Fietsers vanaf de Segbroeklaan kunnen omfietsen via de Cornelis de Wittlaan. Fietsverkeer vanaf de 2e Sweelinckstraat kan via de 2e Antonie Heinsiusstraat. Autoverkeer vanaf de Segbroeklaan en Johan de Wittlaan moet omrijden. Verkeer richting Scheveningen kan omrijden via de Stadhouderslaan, Statenlaan en Westduinweg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!