Storm Ciarán zorgt voor flinke overlast: bomen op auto's en bovenleidingen van trams

DEN HAAG - Storm Ciarán die vandaag ook over Den Haag raasde, heeft voor flink wat overlast gezorgd. Hele bomen of afgebroken takken kwamen op auto’s terecht. Een vrouw raakte gewond toen op de Volendamlaan een boom omwaaide. Ook het openbaar vervoer ondervond overlast omdat bovenleidingen beschadigd raakten.
Het KNMI meldde om 11.00 uur vanmorgen dat code oranje van kracht was geworden in de kustprovincies. Aan het begin van de avond trok het weerinstituut die code weer in. Wel blijft code geel nog van kracht. In de kustgebieden blijven nog tot vrijdagmorgen zware windstoten mogelijk.
In de loop van de middag kwamen er uit de hele stad berichten over incidenten omdat takken van bomen waren gekomen of zelfs hele complete bomen omver waren gewaaid. Het autoverkeer ondervond veel hinder. Zo lag er een flinke boom op de Johan de Wittlaan. Het verkeer maakte daarom gebruik van het fietspad. In de Tak van Poortvlietstraat raakten drie auto’s beschadigd; twee door een boom, de andere omdat straatstenen door een wortel omhoog kwamen.

Openbaar vervoer ontregeld

Het openbaar vervoer was gedurende de middag ook flink ontregeld als gevolg van de storm. Op meerdere plekken waaiden bomen of takken op de bovenleiding, zoals in de Medemblikstraat en de Margaretha van Hennebergweg in Loosduinen.
Meerdere trams konden daarom helemaal niet rijden of volgden niet de gebruikelijke route. Daar kwam nog eens bij dat omstreeks 17.00 uur op de Loosduinseweg ter hoogte van de Monsterseweg tram 6 ontspoorde. Volgens de HTM was de dienstregeling van bussen en trams 'behoorlijk verstoord'.

Glasplaat

Aan het De Savornin Lohmanplein raakten donderdagmiddag glasplaten van een tramhalte los.. De glasplaten van het tramhokje vlogen door de harde wind door de lucht. Een van de platen kwam daardoor terecht op een voorbijrijdende auto. Die raakte beschadigd aan het dak en de voorruit. De bestuurder is nagekeken door hulpverlening.
De glasplaten van de tramhalte raakten los
De glasplaten van de tramhalte raakten los © Den Haag FM
Een andere boom viel bij een zebrapad aan de Volendamlaan en raakte een vrouw die daar liep. Ze is met letsel aan haar been naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer meldde donderdag in de loop van de middag dat er verder tot nu toe alleen maar materiele schade is.
De storm leidde niet alleen tot overlast. Een aantal mensen was nog naar Scheveningen gekomen om daar te gaan surfen of even uit te waaiden.

Storing bij meldkamer

De brandweer meldt ook het druk te hebben met de meldingen die binnenkomen als gevolg van de storm. Er zijn extra mensen in dienst om al die meldingen te verwerken.
Door een storing op de meldkamer in Den Haag komen die meldingen overigens niet binnen via het nummer 0900-0904. Dat nummer is door de storing onbereikbaar in de regio Haaglanden en Hollands Midden. Het noodnummer 112 is wel normaal bereikbaar, maar mag alleen gebeld worden bij acuut gevaar.

Winteropvang open

De gemeente Den Haag laat weten dat dak- en thuisloze mensen donderdag terechtkunnen in de winterkoudeopvang, in het leegstaande schoolgebouw aan de Rooseboomstraat 10. De weersomstandigheden zijn zo slecht dat het volgens de gemeente medisch niet verantwoord is om buiten te slapen.
Dak- en thuisloze mensen die zelf niet in staat zijn onderdak te vinden, kunnen vanaf donderdagavond 18.00 uur tot vrijdagochtend 10.00 uur terecht op de opvanglocatie. Daar kunnen ze een avondmaaltijd, douche, slaapplaats en ontbijt krijgen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!