Uittips Den Haag: Schaatsbaan bij Kurhaus, Global Dance Festival en open mic in Amare

© Cool Event
DEN HAAG - Bijna weekend! Nog geen plannen? Geen zorgen; er is weer genoeg te doen. Ga schaatsen voor het Kurhaus of doe mee aan de open mic night in Amare. Dat en meer lees je in de uittips.

Schaatsen voor het Kurhaus

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter valt er op Scheveningen genoeg te beleven. Zoals het Cool Event, met voor het Kurhausplein een grote schaatsbaan. Dus slijp je schaatsen maar vast, want zaterdag 11 november is de eerste dag van die evenement dat nog tot en met 11 februari duurt.
De toegang is 7,50 euro, wie ook schaatsen wil huren is 12,50 kwijt. Opgelet, je moet wel tickets reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van Cool Event Scheveningen. Let op: handschoenen zijn verplicht en noren zijn niet toegestaan.

Global Dance Festival

Sprankelende Global Dance optredens, heel veel live muziek, open podia met coaches, workshops, debat en films. De WereldDansWerkPlaats en De Nieuwe Regentes slaan de handen ineen om op 11 en 12 november 2023 het derde Global Dance Festival te organiseren. Een dansfestival met dansstijlen vanuit de hele wereld, in theater De Regentes.
Het hele programma bekijk je hier. Ook koop je daar je tickets voor de verschillende workshops.

Open mic in Amare

Ben je een ervaren producer, liedschrijver, dichter, of instrumentalist? Dan ben je welkom op de open mic in Amare op donderdagavond 9 november. Een avond in het leven geroepen door en voor songwriters. Je kunt hier je eigen muziek uitproberen voor een nieuw public.
Toegang is gratis, artiesten die zelf spelen krijgen ook hun eerste drankje gratis. Je bent op de avond zelf welkom om binnen te lopen bij de Brasserie van Amare.

Documentaire Total Trust in Filmhuis

Filmfestival Movies that Matter doet een tour langs 17 Nederlandse steden, waarin de beste films van het festival worden vertoond. Zondag 12 november wordt in het Filmhuis Den Haag daarom de documentaire Total Trust vertoond. Een indringende blik op digitale controle in China.
'Total Trust is een onthullend en diep verontrustend verhaal over surveillance technologie, machtsmisbruik en (zelf)censuur dat ons confronteert met wat er kan gebeuren als onze privacy wordt genegeerd. Aan de hand van de aangrijpende verhalen van mensen in China die in de gaten worden gehouden, geïntimideerd en zelfs gemarteld, vertelt de film over de gevaren van technologie in de handen van ongebreidelde macht.'
Achteraf volgt een inspirerend nagesprek met antropoloog en filmmaker Arantxa Ortiz. Tickets koop je op de site van het Filmhuis en zijn op het moment van schrijven nog te krijgen.

Residentie Orkest speelt Tsjaikovski & Prokofjev

Zin in een avond klassieke muziek? Dan moet je vrijdagavond 10 november in Amare zijn. Het Residentie Orkest speelt daar het iconische Vioolconcert van Tsjaikovski en de enorme klankwereld van Prokofjevs Vijfde symfonie. Het belooft een gepassioneerde avond te worden.
Meer info over dit concert vind je op de site van Amare.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!