Mark Rutte en de NAVO, ADO blindentribune zoekt publiek en meer in podcast 'Den Haag FM Deze Week'

Mark Rutte na afloop van het interview in de Centrale Bibliotheek
Mark Rutte na afloop van het interview in de Centrale Bibliotheek © Den Haag FM
DEN HAAG - Demissionair premier Mark Rutte blijkt toch internationale ambities te hebben, de Vruchtenbuurt is de leegstaande snackcar zat, de blindentribune bij ADO zoekt nieuw publiek én storm Ciarán raasde over de stad. Dat zijn de onderwerpen die deze week voorbijkomen in de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. In een klein halfuur tijd ben je weer helemaal bij.
In het radioprogramma Spuigasten bekende Rutte dat hij wellicht eerder als premier had moeten stoppen. Dat besef kwam achteraf, want op het moment zelf zijn er redenen om door te gaan, aldus de premier. 'Er zijn altijd argumenten waarom het niet zonder jou kan.' Ook werd duidelijk dat hij een internationale baan niet meer uit sluit. Politiek verslaggever Maxime Kok was bij de uitzending.
Al bijna elf jaar is er bij ADO Den Haag een speciale tribune voor mensen met een visuele beperking. Op die 'blindentribune' zijn nu bij iedere thuiswedstrijd vier bezoekers te gast, maar gastheer Eric van der Weg wil graag dat meer mensen met een visuele beperking naar de voetbalclub komen.
In de Vruchtenbuurt staat al zes jaar een leegstaande snackcar. Bewoners zijn dat zat. 'Het ziet er gewoon niet uit en het levert ook nog eens een gevaarlijke situatie op', aldus Nico Mourits. Het liefst willen ze dat er snel een nieuwe kiosk komt.
En het storm Ciarán raasde over Nederland. Ook Den Haag ontkwam er niet aan: hele bomen of afgebroken takken kwamen op auto’s terecht en op de Volendamlaan raakte een vrouw gewond door een omgewaaide boom. Hoe de dag verliep lees je hier terug:
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!