Column Marcel Verreck: 'Rutte schuift aan, want Den Haag is een dorp!'

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in een wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
'Den Haag is een dorp. En dan gaan we niet weer lullen over stadsrechten, al dan niet. Den Haag is een grote stad, maar het voelt gewoon heel vaak als een dorp. Met dorpsfiguren.
Neem nou vorige week hier op deze plek. Daar zat hier naast waar ik nu sta gewoon de Forrest Gump 2.0. der Lage Landen, Mark Rutte. Zijn niet te missen hoofd is over de hele wereld bekend, maar als hij iets heel belangrijks over zijn toekomst wil vertellen, dan schuift hij gewoon hier aan de stamtafel aan, waar kasteleins Ron Fresen en Ivar Lingen hem de juiste voorzetjes geven.
Want het is hier een dorp en Rutte is behalve een wereldleider ook een dorpsfiguur. Dat vindt-ie fijn en de verbijstering die dat elders oproept vind ik dan weer fijn.'
Bekijk hier de volledige column:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!