Stevige vechtpartij na amateurwedstrijd, twee arrestaties en gewonde naar ziekenhuis

Het ging er hard aan toe
Het ging er hard aan toe © Dumpert
DEN HAAG - Het was afgelopen zaterdagmiddag onstuimig op de Haagse voetbalvelden. Bij een amateurwedstrijd tussen clubs BMT en GDA Loosduinen gingen supporters en spelers na het fluitsignaal met elkaar op de vuist. Op filmpjes is te zien dat het er hard aan toe ging, één persoon raakte gewond.
De politie bevestigt dat er een flinke vechtpartij heeft plaatsgevonden op de velden van BMT aan de Melis Stokelaan. De wedstrijd eindigde in 2-2, maar de spelers zochten daarna de confrontatie. 'De toedracht van de vechtpartij onderzoeken we nog', meldt de politie.
Een persoon raakte bij de knokpartij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daarnaast zijn er twee verdachten aangehouden, die nog steeds vastzitten.

Confrontatie na wedstrijd

Volgens de politiewoordvoerder hing er een grimmige sfeer, wat ook te zien is op beelden van de politie. Groepen mensen zochten met elkaar de confrontatie op na de wedstrijd. Er werd geschopt, geslagen en ook gemept met een paraplu.
Volgens het bestuur van BMT is een clublid zwaargewond geraakt. 'Zijn ogen gleden weg en er kwam schuim uit zijn mond', staat in een verklaring. Het lid, dat 60-plus zou zijn, heeft aangifte gedaan. De voetbalvereniging wil met tegenstander GDA in gesprek om te voorkomen dat het de volgende keer nogmaals uit hand loopt.
Kijk hier naar beelden van de vechtpartij:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!