Oud-nachtburgemeester René Bom heeft eigen stop en route in Pokémon-spel

De PokéStop van René Bom
De PokéStop van René Bom © Screenshot René Bom
DEN HAAG - Nog altijd gaat oud-nachtburgemeester René Bom dagelijks op pad om, op zijn fiets, naar PokéStops te rijden, virtuele dieren te vangen en te vechten met andere spelers in het spel. Nu kan hij dat ook doen bij zijn eigen Pokémonstop én Bom heeft een eigen route in het spel waarmee punten kunnen worden verdiend.
'Een kennis van mij heeft de stop aangevraagd', weet Bom. In het spel kan iedereen een plek nomineren om een PokéStop te worden. Op zo'n plek kunnen spelers belangrijke elementen voor het spel verzamelen. In het geval van Bom is de plek van zijn muurschildering in Escamp nu deel van het spel geworden.
Daarnaast is er een route met zijn naam: De Haagse Bom. 'Die loopt van de Oude Mol (zijnstamkroeg, red.), door de Vlamingstraat naar Haagse Harry op de Grote Markt. Als je die loopt kan je punten krijgen.'

Gein

Bom speelt het spel sinds 2016: 'Ik ben begonnen voor de gein', vertelt hij in het radioprogramma Bob Staat Op. 'In die zin: voor mijn hart. Ik moest veel bewegen en zomaar doelloos rondfietsen is niet leuk. Dat geeft je geen drive om te gaan. En dat spel gaf me een goal om ergens heen te gaan fietsen. Dan krijg je wat opdrachten links en rechts. Ik fiets ook om, als ik naar huis ga.' 'Iedereen lacht me wel eens uit, maar ik lach het hardst: het scheelt me twee pillen per dag voor mijn hart.'
Op het hoogtepunt van de hype van Pokémon Go was er, in 2016, het plan om van Kijkduin de Pokémon-hoofdstad van Nederland te maken. Met een Pikachu-bord. Na drie maanden werd de paal weer weggehaald omdat de honderden spelers voor steeds meer overlast zorgden op Kijkduin.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!