Vechtende voetbalteams mogen komend weekend niet voetballen van KNVB

Het ging er hard aan toe
Het ging er hard aan toe © Dumpert
DEN HAAG - De eerste elftallen van GDA Loosduinen en BMT mogen komend weekend hun geplande wedstrijden niet afwerken. Dat heeft de KNVB besloten. Afgelopen weekend gingen spelers en supporters van beide clubs met elkaar op de vuist, daarbij raakte iemand gewond en zijn twee mensen aangehouden.
GDA Loosduinen zou zaterdag tegen het eerste team van voetbalclub Madestein in Den Haag spelen, terwijl BMT een uitwedstrijd tegen het Haagse Quick op de planning had staan. De beide potten worden vanwege de stevige vechtpartij uitgesteld door de KNVB.
Het ging afgelopen weekend helemaal mis na de wedstrijd tussen de beide amateurclubs. De wedstrijd eindigde weliswaar in een gelijkspel, maar de sfeer raakte na het laatste fluitsignaal flink uit balans. Er ontstond een flinke vechtpartij waar zelfs de politie aan te pas moest komen om de boel te sussen.

Oudere zwaargewond

Op beelden die later ook op sociale media zijn geplaatst, is goed te zien hoe de boel escaleert op het amateurveld. Supporters slaan flink op elkaar in, ook met een paraplu. Politieagenten houden uiteindelijk twee verdachten aan.
Bij die vechtpartij raakte volgens het bestuur van BMT een ouder clublid, die ouder zou zijn dan 60 jaar, zwaargewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. 'Zijn ogen gleden weg en er kwam schuim uit zijn mond', meldde de club in een verklaring na de wedstrijd.
De vechtpartij zou zijn ontstaan nadat supporters van de bezoekende club GDA Loosduinen scheldwoorden en beledigende, racistische opmerkingen richting de fans en de spelers van BMT richtten. 'Deze uitlatingen hebben onze gemeenschap diep geschokt en verontrust', zegt het bestuur van BMT.
Maar GDA Loosduinen moest daar niets van hebben. In een korte verklaring geven zij te kennen dat zij 'geenszins de lezing van het bestuur van BMT ondersteunen'. De plaatsing van de lezing op het internet heeft volgens de Loosduinse club het gevolg gehad dat spelers en de staf zich onveilig voelen.

Geen gesprek

BMT en het slachtoffer wilden graag nog in gesprek met GDA Loosduinen, maar de laatstgenoemde club voelt daar helemaal niets voor. 'Hier willen we het bij laten, om deze zaak niet verder te laten escaleren. Het is nu aan de KNVB en de politie, waar wij alle vertrouwen in hebben', luidt de verklaring van de club uit Den Haag Loosduinen.
De KNVB heeft nu dus besloten dat de wedstrijden die de beide clubs op 11 november zouden afwerken, reglementair zijn uitgesteld. Zo mogen ze komend weekend dus niet voetballen. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de clubs de wedstrijden wél mogen spelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!